Over Wielink

Wielink Dierenbenodigheden is een écht familiebedrijf. In 1945 was het Hendrik Wielink die in Wilsum, een klein dorpje aan de IJssel (gem. Kampen), begon in diervoeders. In de jaren die volgden groeide het bedrijf, er kwamen meer medewerkers bij en het product aanbod werd breder.

In 1961 nam Bert Wielink het bedrijf over. Bert ging zelf granen en zaden mengen, richtte zich op nieuwe afnemersgroepen en breidde zijn afzetgebied uit. In de hobbysector werd Wielink een begrip en door de groei in deze markt bood het veel extra kansen. De vraag nam toe waardoor het bedrijf een compleet assortiment diervoeders en dierenbenodigdheden aan ging bieden.

Eind tachtiger jaren verhuisde Wielink Dierenbenodigheden naar IJsselmuiden waar het verder groeide van een regionale naar een landelijke dekking. De focus werd gelegd op samenwerking met wederverkopers met een goede wisselwerking, hier is een belangrijke basis gelegd. Met eigen transport werden deze klanten beleverd, bij een groot deel van de toen ontstane relaties komen onze chauffeurs vandaag de dag nog steeds!