InsectoSec Koudijs

Artikelnummer: 13079 EAN: 8717228340505
  • per 200gr

Koudijs InsectoSec® (diatomeeënaarde) ter bestrijding van kruipende insecten en mijten zoals vlooien, mieren, kevers, pissebedden, zilvervisjes, bedwantsen, bloedluizen/vogelmijt, etc.

Diatomeeënaarde is een sediment dat geheel of voor het grootste deel bestaat uit de skeletjes van afgestorven eencellige kiezelwieren of diatomeeën water. De werkzame stof zorgt dat de vettige waslaag van het uitwendige skelet oplost/beschadigt en leidt tot de uitdroging van de insecten.

Gebruiksaanwijzing / dosering:
Koudijs InsectoSec kan in dierverblijven, kelders en woonruimtes toegepast worden tegen kruipende insecten en mijten. Strooi het poeder op of nabij schuilplaatsen en loopstraten van de insecten. Gebruik 30 – 50 gram/m² of 5 – 10 gram per strekkende meter met een hoogte van 2 mm en een breedte van 5 – 20 mm. Het kan ook gebruikt worden om een barrière te leggen.

Tegen mieren kan het ook buitenshuis toegepast worden. Strooi het poeder tussen tegelvoegen, nest ingangen en loopstraten van de mieren. Omdat mieren en andere insecten de behandelde oppervlakken mijden is het belangrijk om enkele dagen achtereen opnieuw een behandeling zoals hiervoor omschreven staat uit te voeren.

Koudijs InsectoSec kan ook met de zandlaag van vogels en kippen gemengd worden zodat het als een “bathing sand” effectief bloedluizen kan bestrijden. Meng 100 gram InsectoSec met 2 kg schelpenzand.

Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.