Raapzaad is een zaad met een hoog percentage vet/olie.

Het heeft een wat zoetige walnootachtige smaak

Analyse:
Ruw eiwit: 20,3%
Ruw vet: 41,20%
Ruwe as: 3,9%
Ruwe celstof: 10,5%
Vocht: 7,4%
Lysine: 1%
Methionine: 0,42%
calcium: 0,46%
Fosfor: 0,71%
Natrium: 0,01%
Magnesium 0,24%

Dit zaad is zeer fijn en hierdoor ideaal voor kleine tropische vogels.

Negerzaad is erg vetrijk en is erg gewild onder vogels en heeft het een gunstig aminozuurpatroon en bevat fosfor en mangaan.Het bevat een relatief hoog gehalte aan calcium.

De Katjang Idjoe behoord tot de familie van de sojabonen.
Door zijn goede kiemkracht vooral gebruikt in kiemzaad mengelingen, ook voor kleine vogelsoorten. De kiemen zijn, net als sojascheuten, zeer eiwitrijk.

Katjang Idjoe smaakt kruidig-nootachtig, is licht verteerbaar en bevat veel vitamine C.