Optimaal Power

Artikelnummer: 10069 EAN: 5404028136058
  • per 15kg

Doordat een duif een gemiddeld lagere snelheid aanhoud tijdens het vliegen op vetten is de perfecte samenstelling van uiterst belang van een goede energie mengeling zoals de Optimaal Power die bijdraagt aan een gemiddeld hogere snelheid!
Optimaal Power is een zeer vetrijke mengeling met de beste kwaliteit vetrijke granen en zaden, dit in een juiste combinatie omega vetzuren om een maximum vetpercentage te bereiken die de duiven ook nog graag opnemen op het laatst van de week.
Er is bewust gekozen voor een hoog aandeel rijst die zorgt dat vocht goed vastgehouden zal worden, dit in combinatie met een groot aandeel kiemkrachtige hennep.
Sesamzaad is ook rijkelijk aanwezig, dit word graag gegeten door de duiven en bevat veel waardevolle vitamine en mineralen zoals Calcium, Fosfor en Magnesium Vitamine E en B.

Omdat energie mengelingen vaak aan het eind van de week verstrekt worden en de duiven wellicht minder eetlust zullen hebben, is er gekozen voor popcorn mais die ze dan liever opnemen. Om deze reden hebben we bijv. getoaste sojabonen uit de mengeling gelaten omdat deze niet graag gegeten worden is de ervaring.
Ook hebben we bewust geen hele of gebroken pinda’s toegevoegd aan deze nieuwe mengeling, veel kleinere hokken hebben aan 1-2 zakken Optimaal Power een heel seizoen voldoende en door de pinda’s weg te laten kunnen we de kwaliteit van de granen en zaden gedurende het gebruik garanderen.
We hebben enkel gekeken naar de kwaliteit van deze mengeling, er zijn dus geen concessies gedaan om de prijs te drukken. Het grote voordeel van deze nieuwe mengeling is, dat er voldoende langzaam opneembare koolhydraten in zitten, en het een hoog vetpercentage heeft.
Deze mengeling is dus perfect in te zetten tot 400 km als laatste voedingen de dag voor inkorven en bij thuiskomst na de wedvlucht om een optimaal en snel herstel te realiseren.
Bij de Eendaagse Fond en Overnacht vluchten is het een ideale mengeling om de duiven mee af te tanken de laatste dagen voor inkorving en om na de wedvlucht een snel herstel te realiseren.
Wat belangrijk is bij het gebruik van Optimaal Power Energie:
Leer in het begin de duiven deze mengeling eten, er zitten diverse granen en zaden in die in de meeste mengelingen niet aanwezig zijn en die dus niet bekend zijn in het eetpatroon van de duiven.

Analyse:
Vet: 21.6%
Eiwit: 14.9%
Koolhydraten: 40.6%